«

Svenskar kan inte grilla

Det svenskaste som finns är att grilla. På sommaren kan man se röken ligga tät över både campingar och villaområden och doften av kött sprider sig. Många som grillar gör dock helt fel. 90% av alla svenska äter kött som antingen blivit bränt, eller som inte fått rätt tillagning under semestern. Hur gör du när du grillar? Vi ska ge dig några små tips för en lyckad grillkväll. Så du kan imponera på släkt och vänner. 

Förberedelser är A och O

Allt för många tar fram en köttbit ur frysen samma dag den ska grillas. Planera din grillning och marinera kött i 1 - 2 dygn för bästa resultat. Har du bråttom, köp färdigmarinerat kött. Det kan bli gott det med, även om det är lite som ett lotteri. Eller att snurra på free spins på online casino. Ibland vinner man, ibland inte. Själva grillningen bör ske långsamt och metodiskt för bästa resultat. 

  • Tänd grillen minst 45 minuter till en timme före grillning.
  • Använd briketter blandat med grillkol för en jämn glödbädd.
  • Låt köttet få en fin yta genom att grilla utan lock.
  • Täck över grill med locket och låt köttet sakta tillredas.
  • Öppna då och då för att släppa ut ånga.
  • Pensla med marinaden eller grillolja vid behov.

Följer du dessa enkla knep har du kommit en lång väg från att vara den person som alltid kremerar köttbitarna. Din matlagning kommer inte bli perfekt de första gångerna, det krävs lite träning. Lycka till med köttet på semestern! 

2 jul 2018